Onderhoud aan je scooter

Kosten voor onderhoudsbeurt

E-Scooter onderhoudsbeurt

*incl.montage en arbeidsloon

€ 99

99

Kleine onderhoudsbeurt

*incl. onderdelen en montage

€ 149

99

Grote onderhoudsbeurt

*Excl.montage en arbeidsloon

€ 129

99

Wanneer onderhouden?

Onderhoudsbeurten gaan vaak op basis van het aantal kilometers die de scooter heeft gereden. Dat is lekker makkelijk, want die houdt de scooter zelf voor je bij! 

De eerste beurt is misschien wel de belangrijkste. Als de kilometerteller op ongeveer 1000 kilometer staat, is de scooter toe aan de eerste onderhoudsbeurt. Dit is een relatief kleine beurt, maar daardoor niet minder belangrijk. De olie wordt vervangen en daarnaast wordt de hele scooter nagelopen. Als er iets gevonden wordt dat niet goed werkt, wordt dit gerepareerd. Zo weet je zeker dat alles het nog doet.

De tweede servicebeurt zit vaak rond de 2500 kilometer. Deze tweede beurt lijkt veel op de eerste, maar is vaak iets uitgebreider. Vervolgens is de scooter na iedere 2500 kilometer toe aan onderhoud. Als je de scooter niet zo vaak gebruikt en daardoor de 2500 kilometer per jaar niet haalt, raad ik je aan om de scooter één keer per jaar te trakteren op een onderhoudsbeurt.

Wat houdt een onderhoudsbeurt in?

Werkzaamheden kleine beurt
Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. De monteur ververst de olie, reinigt het luchtfilterelement, vervangt het filter, checkt de bandenspanning en controleert de scooter van de carrosserie, de accu en de remmen tot de schokdempers, de lichten en de uitlaat.

Werkzaamheden grote beurt
Bij een grote beurt wordt grondig gekeken naar wat je scooter nodig heeft. Afhankelijk hiervan worden werkzaamheden uitgevoerd. De exacte invulling van een grote beurt is dan ook per scooter verschillend. Over het algemeen duurt een grote beurt zo’n 2,5 à 3 uur.

Voor een grote scooter onderhoudsbeurt, klein of groot, dien je altijd een afspraak te maken. Onze medewerkers spreken met je af wanneer je scooter weer voor je klaarstaat. Bij een kleine beurt is het meestal mogelijk te wachten.