Garantie

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze scooters. Wij geven dan ook standaard 2 jaar garantie op al onze scooters.

Algemene Voorwaarden van Scooterarena

 1. Standaard garantie Als u een nieuwe scooter of brommer wilt kopen bij ScooterArena, bieden wij u de mogelijkheid om deze in termijnen te betalen. Dit noemen we scooter lease.

  Nieuwe scooters of brommers worden standaard geleverd met 2 jaar garantie of tot 6.000 kilometer.

  De garantie is alleen van toepassing op fabrieksfouten en niet op slijtagegevoelige onderdelen. De fabrieksgarantie dekt alleen de materialen (onderdelen) en niet de arbeidskosten. Ook vallen transportdiensten zoals onze haal- en brengservice niet onder deze garantie.

  Garantie op nieuwe scooters Garantie op bekende Europese brommer- en scootermerken, waaronder Vespa, Piaggio, Peugeot, Sym, Kymco en Aprilia, kan geclaimd worden bij ELKE OFFICIËLE dealer. U kunt uiteraard ook bij ScooterArena terecht voor garantie. Als u de brommer of scooter van een van de bovengenoemde merken ergens anders heeft gekocht, kunt u ook bij ons terecht voor garantie. Als u de brommer of scooter bij ons heeft gekocht en door ons rijklaar heeft laten maken, heeft u garantie op de onderdelen, maar de kosten voor arbeidsuren voor het vervangen van de onderdelen moeten wel betaald worden. Andere kosten, waaronder onze haal- en brengservice of eventuele andere onkosten, worden niet vergoed. Het koopcontract kan niet ontbonden worden voor een reeds geleverde bromfiets of scooter.

  Onderhoudsbeurten 4-takt

  • 1e beurt = tussen de 500 en 1000 km, kosten €109.95 exclusief materiaalkosten en eventuele transportkosten.
  • 2e beurt = tussen de 2000 en 3000 km, kosten €149.95 exclusief materiaalkosten en eventuele transportkosten.
  • 3e en volgende beurten: elke 3000-4000 km of elk jaar, kosten €169.95 exclusief materiaalkosten en eventuele transportkosten.

  Elektrische voertuigen:

  • 1e beurt = tussen de 500 en 1000 km, kosten €49.95 exclusief materiaalkosten en eventuele transportkosten.
  • 2e beurt en volgende beurten = elke 4000 km of elk jaar, kosten €169.95 exclusief materiaalkosten en eventuele transportkosten.

  *De kosten voor onderhoud zijn altijd voor rekening van de koper. Bij de aanschaf van een nieuwe (elektrische) scooter kunt u direct een onderhoudspakket aanschaffen. Een onderhoudspakket bestaat uit 3 of 6 onderhoudsbeurten. Het kopen van een pakket biedt meerdere voordelen, omdat u meerdere beurten tegelijk inkoopt.

 

Wat valt niet onder de garantie:

 • Batterijen (accu), banden, bekabeling, lampjes of leds, remmen, remblokken of remschijven, riemen, filters, poulies, koppeling of andere slijtagegevoelige onderdelen vallen niet onder de garantie.
 • Slijtage die het gevolg is van normaal gebruik wordt niet gedekt door de garantie.
 • Breukschade of roestvorming wordt niet gedekt door de garantie.
 • Op kunststof onderdelen of kuiponderdelen wordt alleen garantie verleend als er fabricage- of constructiefouten worden geconstateerd vóór de aflevering van de nieuwe brommer of scooter.

Opvoeren:

 • Wanneer u uw brommer of scooter opvoert, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor de gevolgen, ongeacht de omstandigheden. We raden aan om een opgevoerde brommer of scooter alleen op eigen terrein te gebruiken.

Bestelling en aanbetaling:

 • Vanwege een groot aantal niet afgehaalde en/of geannuleerde bestellingen vragen wij in de winkel een aanbetaling van minimaal 250 euro. Met een aanbetaling wordt de koop gesloten. Als wij het product niet kunnen leveren, ontvangt u uiteraard uw aanbetaling volledig terug. Als u alsnog van de koop afziet, bent u uw aanbetaling kwijt. Bij een orderwaarde van meer dan 5000 euro worden annuleringskosten van 10% van het aankoopbedrag in rekening gebracht.
 • Bij aankoop op afbetaling (lease) van een brommer of scooter is de koop gesloten zodra u het leasecontract ondertekent. Dit betekent dat de aankoop niet meer ongedaan kan worden gemaakt. Als u de koop wilt ontbinden, wordt er 250 euro in rekening gebracht. Na het ondertekenen van het leasecontract kunt u binnen 14 dagen alsnog de “lease” annuleren, maar de afnameplicht blijft gelden. Dit komt doordat brommers, scooters en motorscooters op maat worden besteld. Acties gelden niet in combinatie met andere aanbiedingen. U ontvangt slechts 1 couponcode per bestelling. Alleen bij betaling via iDeal ontvangt u gratis een ART3 goedgekeurd slot van 120 cm. Tenaamgestelde producten en showmodellen kunnen niet worden ontbonden of geannuleerd.

Producten zonder tenaamstelling hebben een bekende retourperiode van 14 dagen.

Zakelijke bestellingen kunnen helaas niet worden geannuleerd. Bij het niet afnemen van een zakelijke bestelling worden er 250 euro handlingkosten in rekening gebracht, plus 10% van de orderwaarde.